Vin Menu

News
  • 1. Penedés - Cava - Gramona Gran Reserva Brut
  • 2. Rias Baixas – Hvidvin - Albariño D'Fefiñanes
  • 3. Granada – Øl – Alhambra Reserva 1925
  • 4. Bierzo - Rødvin - Pétalos del Bierzo
  • 5. Ribera del Duero - Rødvin - Cepa 21
  • 6. Rioja - Rødvin - Roda Reserva
  • 7. Málaga - Dessert vin - Molino Real "MR"

RØDVIN

Rød - Pétalos del Bierzo
Pétalos del Bierzo - Bierzo

Dyb, tæt, næsten sort farve med let lilla skær. Duften har nuancer af mørke frugter tilsat lakridspulver og toner af jord. Smagen er meget intens med modne tanniner og en let syre, som afbalancerer vinen. Druerne høstes oftest i perioden 10. til 30. september. Mosten gæres ud på åbne fade, hvorefter vinen lægges påfranske egetræsfade i 4 måneder. Klares med æggehvider, før den tappes på flaske.

... 100% Mensia
Rød - Gardacho
Gardacho - Navarra

100% Garnacha fra buskvine med en gennemsnitsalder på 55 år – fra forskellige små marker i subregionen Tierra Estella. 8 måneders lagring på store brugte 5000 liters fade. Spontangæret. Minimal intervention i mark og kælder. Blank granatrød farve. Duften er særligt præget af røde frugter. En kompot af hindbær, kirsebær, granatæble, jordbær, rabarber og ribs. En middelfyldig og frugtdomineret vin med en lille frugtsødme, som gør vinen både lækker og behagelig. Utrolig ren og saftig frugt. Med iltning viser vinen dog flere mere subtile nuancer; særligt lakrids og anis dukker frem og vækker mindelser om Kongen af Danmark. Afslutningen er blød og med et let mineralsk pift af lerstøv. En relativ let drikkelig og læskende vin, som er enormt alsidig.

... 100% Garnacha
Rød - Camins del Priorat
Camins del Priorat - Priorat

Meget elegant Prioratduft med toner af solbær, blommer og brombær. Smagen er charmerende og elegant med diskrete tanniner. Gæres 18 dage på en blanding af cementtanke og træfade. Efterfølgende lagres vinen på franske egetræsfade i 8 måneder, før den klares og tappes på flaske.

... 40% Grenache Noir, 50% Carignan, 10% Syrah
Rød - Sorrasca
Sorrasca - Castilla

Kontrolleret temperatur med 3 batonager pr. dag, 20 dages maceration. Alderen i 12 måneder på franske egetræsfad. Udseende: Kirsebærrød med violet kant. Smag nuancer: Meget intens, med et attraktivt saltvandssnit, der ledsager det gode udvalg af nuancer, der holder vinen som sortfrugt, kaffe, violer.

... 100% Petit Verdot
Rød - Roda Sela
Roda Sela - Rioja

Vinen fremstilles af druer fra unge vinstokke, som giver vine med meget rene frugtaromaer. Derfor besidder Sela ikke den mineralitet, som karakteriserer Rodas øvrige vine, men elegancen, intensiteten og den silkeagtige smag er den samme. Duften domineres af en ren, uspoleret bærfrugt. Smagen er blød og fyldig med en intens aroma af rød bærfrugt og et lille strejf af vanilje. Eftersmagen er som velour. En charmerende og meget harmonisk Rioja.

... 96% Tempranillo, 4% Graciano ... 12 mdr. på franske egefade, halvdelen nye
Rød - Cepa 21
Cepa 21 - Ribera del Duero

Vinen er fyldig med toner af mørke bær, peber & chokolade og en lang eftersmag. Vinen lægges på nye egetræsfade (franske og amerikanske) i 14 måneder.

... 100% Tinto Fino
Rød - Roda Reserva
Roda Reserva - Rioja

De druer, som giver blødhed og umiddelbar frugt anvendes til vinen Roda. Roda er således ikke en ”andenvin”, men afspejler blot den mest charmerende side af ejendommens vine. Vinen har en indtagende intens bærnæse med nuancer af kirsebær og solbær. Smagen er blød og forførende frugtig med et krydret strejf. Eftersmagen er perfekt afrundet og munder ud i en let mineralsk finish. 14 måneder på franske egetræsfade. 40% nye og 60% 2 års fade.

... 82% Tempranillo, 12% Garnacha og 6% Graciano
Rød - 21 del 10
21 del 10 - Navarra

En hyldest til familiens datter. 100% Syrah fra lille enkeltmark med mager kalkstensjord på stejl skråning med særlig høj forekomst af gipskrystal (calciumsulfat) giver usædvanligt farverig, fuldmoden, kompleks og velstruktureret frugt. 14 måneder på nye små franske fade af Allier eg. Spontangæret. Minimal intervention i mark og kælder. Intens dyb violet farve. Æterisk og voluminøs næse med noter af blomsterpollen (særligt liljer og viol) samt kardemomme, vanilje, læder, røgelse, fuldmodne brombær og sorte figner. Tiltrækkende næse, hvor man fornemmer en usædvanlig kompleksitet og dybde, som en ulmende vulkan. Vinen eksploderer da også i munden i kaskader; men det er et afstemt festfyrværkeri. Smagen er domineret af sorte kirsebær og blåbær. Stor fylde og koncentration, som dog er fornemt afbalanceret og mesterligt struktureret. Garvesyren er lagdelt og fin. Frugtsyren vibrerende. Der er friskhed og luftighed. En elegant og unik vin, hvor man ikke er i tvivl om, at det er europæisk Syrah på højt niveau. Eftersmagen er mildt krydret (sød tobak) smidig, cremet og lang. Et fantastisk druemateriale og Fransk egetræ fra øverste hylde fornægter sig ikke her. En luksuriøs og lækker vin.

... 100% Syrah
Rød - Corimbo 1
Corimbo 1 - Ribera del Duero

Corimbo I fremstilles af 100% Tempranillo fra vinstokke, som i gennemsnit er 40 år gamle, dvs. dobbelt så gamle som Corimbo. Vinen lagrer nogle måneder længere på fad og der anvendes en større procentdel af nye fade (op til 80% nye). Vinen har en flot dybrød farve, bouqueten er sprængfyldt med sort moden frugt så som blomme og solbær og egefadet bidrager med lidt noter af vanille og kokos. Smagen er kompleks og koncentreret og dog med Rodas elegante kendetegn samt lidt krydderi og mineralitet.

... 100% Tempranillo
Rød - El Puntido
El Puntido - Rioja

Vinen har intens og forførende smag af solbær, blommer og hindbær. 18 måneder på nye franske og amerikanske egetræsfade.

... 100% Tempranillo
Rød - Gratallops
Gratallops V de Vila - Priorat

Alvaro Palacio er om nogen synonym med den nye generation i Spanien, og hans prestigevin l´Ermita er sammen med Pingus og Vega Sicila blandt de førende spanske kultvine. Gratallops er en mindre landsby i udkanten af Priorat. Alle druer håndplukkes selvfølgelig. Når de ankommer til vineriet, sorteres de, inden de afstilkes. Herefter presses de nænsomt, og mosten lægges på egefade, hvor gæringen finder sted som en spontangæring, mens der dagligt foretages pigeage. Efter gæringen lægges vinen på nye franske egefade i 16 måneder, inden den tappes på flaske uden nogen former for filtrering. Duften har lækre toner af kirsebær, brombær, jordbær, lavendler og boysenbær. Smagen har en medium+ fylde med toner af kirsebær, solbær og brombær, tilsat lette toner af cedertræ i lange eftersmag.

... 68% Grenache Noir, 35% Carignan
Rød - Pago de Capellanes
Pago de Capellanes 'El Nogal' - Ribera del Duero

En intens rødvin med stor kraft fra en meget kvalitetsbevidst producent i Ribera del Duero. En meget ekspressiv bouquet med noter af mørk chokolade og brombær, samt vanilje fra fadlagringen. I munden opleves vinen fyldig, men med bløde tanniner. Noterne går i retning af sorte bær, chokolade og læder. En rødvin der går flot sammen med de bedste kødretter.

... 100% Tempranillo ...Tinto Nogal har fået 22 måneder på franske egetræsfade
Rød - La Nieta
La Nieta - Rioja

Druerne afstilkes manuelt, og endnu en selektering lader kun de bedste druer tilbage. Mosten præ-macereres ved ca. 8 grader i 5 dage, hvorefter gæringen finder sted i store træfade ved ca. 29 grader. Herefter igangsættes den egentlige maceration, som forløber over 14 dage. Macerationen afsluttes med den malolaktiske gæring, som finder sted på barriques. Inden aftapning på flaske lagres den næsten færdige vin 18 måneder på nye franske barriques. La Nieta er en af Riojas største vine. En vin der repræsenterer den moderne skole, med sin imponerede, nærmest flamboyante, flæskede, kulsorte, intense stil. La Nietas smagspalette er meget frugtmættet, tæt og sammenholdt i perfekt balance.

... 100% Tempranillo
Rød - Cirsion
Cirsion - Rioja

Cirsion er Bodegas Rodas ultimative topvin. Cirsion er latinsk for tidsel-planten, som også er en del af Bodegas Rodas emblem. Cirsion fremstilles af druer fra meget gamle vinstokke. Cirsion fremstår magtfuld mørk i glasset. Duften er elegant og raffineret med komplekst sammensatte nuancer af kirsebær, blommer, solbær og ribs samt strejf af mokka, vanilje og mineralske facetter. Smagen er kolossalt fyldig og nærmest som luftig silke på ganen, og aromarigdommen er storslået. Eftersmagen er meget lang og munder ud i en elegant, mineralsk finish. Fantastisk!

... 100% Tempranillo ...Fadlagring: 12 måneder på franske egetræsfade, 100% nye fade hvert år

HVIDVIN

Hvidvin - Jose Pariente
Jose Pariente - Rueda

Vinen er intens I næsen med hyldeblomst, grønne æbler og urter. Vinen er i munden frisk og sprød med balanceret syre. Vinen lagres kun på ståltanke for at bevare renheden og friskheden.

... 100% Sauvignon Blanc
Hvidvin - Gessami
Gessami - Penedés

Vinen har en elegant lysegul farve, en fin floral bouquet med antydning af hvide blomster som jasmin, roser, lidt fennikel, abrikoser og grannåle. Blomsterfornemmelsen går igen i smagen, der er smukt indhyllet i stor friskhed. Lidt mineralitet og et stænk citrus.

... 40% Sauvignon Blanc, 45% Muscat de Frontignan og 15% Gewürtztraminer ... Fadlagring: lagres kun på ståltank
Hvidvin - Mas Escorpi
Mas Escorpi - Penedés

Vinen har en flot gylden farve med grå og gyldne reflekser, stor og kompleks bouquet med antydning af eksotiske frugter og pære, mango og hvide blomster. Smagen er fyldig og kompleks med stor friskhed og fin fedme.

... 100 % Chardonnay
Hvidvin - Albariño d'Feliñanes
Albariño d'Feliñanes - Rias Baixas

Vinen er vinificeret på ståltank uden lagring på træfade. Stilen er rank og frisk med mindelser i retning af Riesling, men med mere fylde. Noterne går i retning af friske grønne æbler, hvide ferskner, citrus og mineraler. Eftersmagen er frisk, afbalanceret, lang og nuanceret.

... 100% Albariño
Hvidvin - Branco de Santa Cruz
Branco de Santa Cruz - Valdeorras

Vinen gærer i 600 liters egefade, for derefter at blive lagret 10-12 måneder i foudres. Næsen er let krydret med æbler og aromatiske krydderurter. Fadlagringen er yderst velintegreret i denne harmoniske hvidvin.

... Godello, Treixadura, Dona Blanca og Palomino
Hvidvin - La Serra Blanc
La Serra Blanc - Terra Alta

Lavet på håndhøstede Garnacha blanca druer fra gamle lavtydende vinstokke på marken La Serra plantet omkring år 1900. Super elegant med subtil duft af abrikos, gule blommer, æble og citrus med let krydrede strejf af anis. Flot friskhed i smagen med en vibrerende ren syre og en let saltet mineralitet i den lange eftersmag. Fadlagring: 10 måneder på store egetræsfade

... 100% Garnacha Blanca

CAVA

Cava - Brut Gran Reserva
Brut Gran Reserva Brut Cuvée - Penedés

Prestige Cava som lagrer 30 måneder før frigivelse. Vinen har en flot strågylden farve med grønne strejf og meget raffinerede, små bobler. En flot bouquet af grønne æbler, krydderier, hvide blomster og lidt toast, en superelegant, kompleks og flot struktureret smag som slutter sprødt og frisk.

... 50% Xarel-lo, 45% Macabeu, 5% Chardonnay ... Restsukker: 8-10 g/l.
Cava - Rosé Brut Reserva
Rosé Brut Reserva - Penedés

Fantastisk Rosé med en flot rød farve, en skøn frisk bouquet af citrus, blåbær, røde skovbær, ginseng og lidt anis, smagen er meget velafbalanceret med elegant mousse og fyldt med rød Pinot-frugt og en fin tør afslutning.

... 100% Pinot Noir ... Restsukker: 8 g/l.
Cava - Gran Reserva Argent
Gran Reserva Argent - Penedés

Prestige Cava lagret 34 måneder på flaske inden frigivelse. Vinen har en flot strågylden farve med gyldne reflekser, det er en intens og meget levende Cava med en lækker bouquet med antydning af dessertpærer, eksotiske frugter og lidt brændt krydderier. Smagen er fyldig og kompleks med en fint intergreret syre i den cremede struktur som slutter med en eftermag af moden frugt, krydderier og røgede toner.

... 100 % Chardonnay ... Restsukker: 3-4 g/l.

DESSERT VIN

Dessert vin - Molino Real
MR Molino Real - Málaga

i Sydspanien, finder man nogle af verdens mest utrolige marker. På bjergskråningerne af Montes de Competa vokser Spaniens måske ældste Moscatel-vinstokke. Efter høsten tørres druerne 10-15 dage, så mosten koncentreres til den utroligste nektar. Vinen var verdensberømt i 1600-tallet, hvor det engelske hof regnede det for en guddommelig nektar. De kaldte passende vinen for “Mountain wine”, men senere ændrede vin-moden sig, og den ellers så bjergtagende dessertvin gik i glemmebogen. Telmo Rodriguez laver to “mountain wines”; kultvinen Molino Real samt den lettere og mere elegante “MR”. MR byder på en sødmefuld duft med fine toner af rosin, lynghonning, viol og en let nøddet karakter. Smagen er intens og meget sødmefuld, og lægger sig som fløjl om tungen. Vinstokkenes gennemsnitsalder: over 100 år. Vinmarkens areal: 50 ha

... 100% Moscatel

ØL

Rød - Camins del Priorat
Alhambra Reserva 1925

En super premium øl, helt uden tilsætningsstoffer, en unik øl med personlighed som leveres at alhambra (Spanien). Fyldig, rig, med en meget behagelig smag for den krævende og kræsne gane.

... Øltype: Large. Alkohol: 6,4 %