Vin Menu / 695 kr. /

  • 1. PENEDÉS · CAVA · DAMA DE NAVERAN
  • 2. VALDEORRAS · HVIDVIN · PAGO DE CAPELLANES
  • 3. RÍAS BAIXAS · HVIDVIN · FEFINANES
  • 4. COSTERS DEL SEGRE · HVIDVIN · FINCA RACONS
  • 5. RIBERA DEL DUERO · RØDVIN · FLORENTINO
  • 6. ALMANSA · RØDVIN · SORRASCA
  • 7. JEREZ · DESSERT VIN · TRIANA

RØDVIN

Rød - Pétalos del Bierzo
Pétalos del Bierzo - Bierzo

Dyb, tæt, næsten sort farve med let lilla skær. Duften har nuancer af mørke frugter tilsat lakridspulver og toner af jord. Smagen er meget intens med modne tanniner og en let syre, som afbalancerer vinen. Druerne høstes oftest i perioden 10. til 30. september. Mosten gæres ud på åbne fade, hvorefter vinen lægges påfranske egetræsfade i 4 måneder. Klares med æggehvider, før den tappes på flaske.

... 100% Mensia
Rød - Gardacho
Gardacho - Navarra

100% Garnacha fra buskvine med en gennemsnitsalder på 55 år – fra forskellige små marker i subregionen Tierra Estella. 8 måneders lagring på store brugte 5000 liters fade. Spontangæret. Minimal intervention i mark og kælder. Blank granatrød farve. Duften er særligt præget af røde frugter. En kompot af hindbær, kirsebær, granatæble, jordbær, rabarber og ribs. En middelfyldig og frugtdomineret vin med en lille frugtsødme, som gør vinen både lækker og behagelig. Utrolig ren og saftig frugt. Med iltning viser vinen dog flere mere subtile nuancer; særligt lakrids og anis dukker frem og vækker mindelser om Kongen af Danmark. Afslutningen er blød og med et let mineralsk pift af lerstøv. En relativ let drikkelig og læskende vin, som er enormt alsidig.

... 100% Garnacha
Rød - Camins del Priorat
Camins del Priorat - Priorat

Meget elegant Prioratduft med toner af solbær, blommer og brombær. Smagen er charmerende og elegant med diskrete tanniner. Gæres 18 dage på en blanding af cementtanke og træfade. Efterfølgende lagres vinen på franske egetræsfade i 8 måneder, før den klares og tappes på flaske.

... 40% Grenache Noir, 50% Carignan, 10% Syrah
Rød - Sorrasca
Sorrasca - Castilla

Macerationen forgår i 20 dage under kontrolleret temperatur med 3 x “battonage” om dagen. Herefter modnes vinen i 12 måneder på nye franske Barique. Udseende: Vinen er kirsebærrød med en violet kant. Duft af mineraler, røg og mørke bær Smag: Intens krydret smag med tanniner og nuancer af mørke bær, kaffe og violer, samt friskhed med elegant struktur.

... Druer: 100% Petit Verdot.
Rød - Roda Sela
Roda Sela - Rioja

Vinen fremstilles af druer fra unge vinstokke, som giver vine med meget rene frugtaromaer. Derfor besidder Sela ikke den mineralitet, som karakteriserer Rodas øvrige vine, men elegancen, intensiteten og den silkeagtige smag er den samme. Duften domineres af en ren, uspoleret bærfrugt. Smagen er blød og fyldig med en intens aroma af rød bærfrugt og et lille strejf af vanilje. Eftersmagen er som velour. En charmerende og meget harmonisk Rioja.

... 96% Tempranillo, 4% Graciano ... 12 mdr. på franske egefade, halvdelen nye
Emilio Moro - Ribera del Duero
Emilio Moro - Ribera del Duero

Dette er Emilio Moros intro-vin opkaldt efter vingårdens grundlægger. Den repræsenterer et bredt udsnit af de marker, bodegaen råder over, med vinstokke, der er mellem 12 og 25 år gamle. Druerne herfra vinificeres i temperaturstyrede ståltanke. Herefter lagres vinen i 12 måneder på en kombination af franske og amerikanske egefade, hvoraf en tredjedel er nye. På papiret er vinen en crianza, men bodegaen valgte at droppe denne betegnelse fra og med årgang 1998. Emilio Moro er en fuldfed og kraftig rødvin med let sødmefuld mørk frugt, pæn syre og en god, lang eftersmag.

... 100% Tempranillo (Tinto Fino)
Rød - Cepa 21
Cepa 21 - Ribera del Duero

Vinen er fyldig med toner af mørke bær, peber & chokolade og en lang eftersmag. Vinen lægges på nye egetræsfade (franske og amerikanske) i 14 måneder.

... 100% Tinto Fino
Rød - Roda Reserva
Roda Reserva - Rioja

De druer, som giver blødhed og umiddelbar frugt anvendes til vinen Roda. Roda er således ikke en ”andenvin”, men afspejler blot den mest charmerende side af ejendommens vine. Vinen har en indtagende intens bærnæse med nuancer af kirsebær og solbær. Smagen er blød og forførende frugtig med et krydret strejf. Eftersmagen er perfekt afrundet og munder ud i en let mineralsk finish. 14 måneder på franske egetræsfade. 40% nye og 60% 2 års fade.

... 82% Tempranillo, 12% Garnacha og 6% Graciano
Rød - PSI, Peter Sisseck
PSI, Peter Sisseck - Ribera del Duero

Peter Sissecks indgår med produktionen af denne partnerskab med udvalgte lokale, små vinbønder. Disse vinbønder har fokus på kvaliteten og ikke kvantiteten. Absolut en win-win situation for både vinbønderne og Sisseck. Vinen er for tilsat en lille smule Grenache, mens resten som sædvanligt er Tempranillo. Mørk i glasset med en herlig og umiddelbar duft, hvor de modne røde frugter finder sammen med friske violer og en antydning af mørke og modne bær. Intens og velsmagende i munden med en friskhed som giver vinen en behagelig kant.

...Vinifikation: 18 måneder på fad. ... 95% Tempranillo og 5 % Granache
Rød - 21 del 10
21 del 10 - Navarra

En hyldest til familiens datter. 100% Syrah fra lille enkeltmark med mager kalkstensjord på stejl skråning med særlig høj forekomst af gipskrystal (calciumsulfat) giver usædvanligt farverig, fuldmoden, kompleks og velstruktureret frugt. 14 måneder på nye små franske fade af Allier eg. Spontangæret. Minimal intervention i mark og kælder. Intens dyb violet farve. Æterisk og voluminøs næse med noter af blomsterpollen (særligt liljer og viol) samt kardemomme, vanilje, læder, røgelse, fuldmodne brombær og sorte figner. Tiltrækkende næse, hvor man fornemmer en usædvanlig kompleksitet og dybde, som en ulmende vulkan. Vinen eksploderer da også i munden i kaskader; men det er et afstemt festfyrværkeri. Smagen er domineret af sorte kirsebær og blåbær. Stor fylde og koncentration, som dog er fornemt afbalanceret og mesterligt struktureret. Garvesyren er lagdelt og fin. Frugtsyren vibrerende. Der er friskhed og luftighed. En elegant og unik vin, hvor man ikke er i tvivl om, at det er europæisk Syrah på højt niveau. Eftersmagen er mildt krydret (sød tobak) smidig, cremet og lang. Et fantastisk druemateriale og Fransk egetræ fra øverste hylde fornægter sig ikke her. En luksuriøs og lækker vin.

... 100% Syrah
Rød - Corimbo 1
Corimbo 1 - Ribera del Duero

Corimbo I fremstilles af 100% Tempranillo fra vinstokke, som i gennemsnit er 40 år gamle, dvs. dobbelt så gamle som Corimbo. Vinen lagrer nogle måneder længere på fad og der anvendes en større procentdel af nye fade (op til 80% nye). Vinen har en flot dybrød farve, bouqueten er sprængfyldt med sort moden frugt så som blomme og solbær og egefadet bidrager med lidt noter af vanille og kokos. Smagen er kompleks og koncentreret og dog med Rodas elegante kendetegn samt lidt krydderi og mineralitet.

... 100% Tempranillo
Rød - El Puntido
El Puntido - Rioja

Vinen har intens og forførende smag af solbær, blommer og hindbær. 18 måneder på nye franske og amerikanske egetræsfade.

... 100% Tempranillo
Rød - Gratallops
Gratallops V de Vila - Priorat

Alvaro Palacio er om nogen synonym med den nye generation i Spanien, og hans prestigevin l´Ermita er sammen med Pingus og Vega Sicila blandt de førende spanske kultvine. Gratallops er en mindre landsby i udkanten af Priorat. Alle druer håndplukkes selvfølgelig. Når de ankommer til vineriet, sorteres de, inden de afstilkes. Herefter presses de nænsomt, og mosten lægges på egefade, hvor gæringen finder sted som en spontangæring, mens der dagligt foretages pigeage. Efter gæringen lægges vinen på nye franske egefade i 16 måneder, inden den tappes på flaske uden nogen former for filtrering. Duften har lækre toner af kirsebær, brombær, jordbær, lavendler og boysenbær. Smagen har en medium+ fylde med toner af kirsebær, solbær og brombær, tilsat lette toner af cedertræ i lange eftersmag.

... 68% Grenache Noir, 35% Carignan
Rød - Pago de Capellanes
Pago de Capellanes 'El Nogal' - Ribera del Duero

En intens rødvin med stor kraft fra en meget kvalitetsbevidst producent i Ribera del Duero. En meget ekspressiv bouquet med noter af mørk chokolade og brombær, samt vanilje fra fadlagringen. I munden opleves vinen fyldig, men med bløde tanniner. Noterne går i retning af sorte bær, chokolade og læder. En rødvin der går flot sammen med de bedste kødretter.

... 100% Tempranillo ...Tinto Nogal har fået 22 måneder på franske egetræsfade
Alión - Pago de Capellanes
Alión - Ribera del Duero

Alion Egentlig er denne bodega ikke inkluderet i Bodegas Vega Sicilia. Ejerskabet er dog det samme. Alion ejendommen er fysisk adskilt fra Bodegas Vega Sicilia. Der er plantet 12 ha vinmarker omkring de 2000 m2 nye lager-, lagrings- og kontorfaciliteter, 18 ha i nabodistriktet Padilla og 80 ha på Bodegas Vega Sicilia. Totalt udgør Alions vinmarker 110 ha. Alion vinen fremstilles på 100% Tinto Fino og lagres (15 måneder) på små franske egetræsfade. Klassisk Ribera del Duerovin med forførende saft og spændstighed. Alion bliver bare bedre og bedre siden den første årgang i 1991.

... 100% Tinto fino (tempranillo)
Rød - La Nieta
La Nieta - Rioja

Druerne afstilkes manuelt, og endnu en selektering lader kun de bedste druer tilbage. Mosten præ-macereres ved ca. 8 grader i 5 dage, hvorefter gæringen finder sted i store træfade ved ca. 29 grader. Herefter igangsættes den egentlige maceration, som forløber over 14 dage. Macerationen afsluttes med den malolaktiske gæring, som finder sted på barriques. Inden aftapning på flaske lagres den næsten færdige vin 18 måneder på nye franske barriques. La Nieta er en af Riojas største vine. En vin der repræsenterer den moderne skole, med sin imponerede, nærmest flamboyante, flæskede, kulsorte, intense stil. La Nietas smagspalette er meget frugtmættet, tæt og sammenholdt i perfekt balance.

... 100% Tempranillo
Rød - Flor de Pingus
Flor de Pingus, Peter Sisseck - Ribera del Duero

Flor de Pingus kommer fra delvis lejede vinstokke nær de to parceller, hvor druerne kommer fra til selve Pingus. Vinstokkene er blot yngre, men med planter på mellem 35 og 45 år er der stadig tale om velvoksne vinstokke hvis rødder trænger dybt ned i undergrunder og fremadrettet bidrager med stor mineralitet til vinen. Som ved Pingus er der tale om 100 % Tempranillo. Vinen gærer i store træfade, og det meste overlades til naturen. Derpå følger 14 måneder på en blanding af nye franske fade og fade der har været brugt en gang til Pingus inden aftapningen på flaske uden klaring og filtrering. Vinen ligner på mange måder Pingus, og forskellen er langt mindre end den store forskel på prisen.

... 100% Tempranillo ...Vinifikation: 14 måneder på franske fade. ...Pris: 1.405 kr
Rød - Cirsion
Cirsion - Rioja

Cirsion er Bodegas Rodas ultimative topvin. Cirsion er latinsk for tidsel-planten, som også er en del af Bodegas Rodas emblem. Cirsion fremstilles af druer fra meget gamle vinstokke. Cirsion fremstår magtfuld mørk i glasset. Duften er elegant og raffineret med komplekst sammensatte nuancer af kirsebær, blommer, solbær og ribs samt strejf af mokka, vanilje og mineralske facetter. Smagen er kolossalt fyldig og nærmest som luftig silke på ganen, og aromarigdommen er storslået. Eftersmagen er meget lang og munder ud i en elegant, mineralsk finish. Fantastisk!

... 100% Tempranillo ...Fadlagring: 12 måneder på franske egetræsfade, 100% nye fade hvert år
Vega Sicilia Único - Rivera del Duero
Vega Sicilia Único - Rivera del Duero

Bodegas Vega Sicilia er beliggende i Duero regionen på den tørre højslette, øst for byen Valladolid. Ejendommen ligger i 765 meters højde og producerer nogle af verdens fineste vine. Produktionen hos Vega Sicilia er helt traditionel og naturlig. Vega Sicilia er en vin, der hverken klares eller filtreres, med et gennemsnitligt udbytte, der ligger nede på 1 kg druer pr. vinstok. Bodegas Vega Sicilia er i dag på 120 ha med en druesammensætning. Vega Sicilias bedste vine tilbringer en minimum 7 år lang og gådefuld rejse på træ. Efter 1 år flyttes vinene fra de store egetræsfade til mindre, næsten nye fade. Derefter flyttes de igen til nye fade for en etårig periode. De sidste 3 år ligger vinene på gamle fade, hvor de omstikkes hver tiende måned. Rejsen ender med 2 års hvile på flasker. Visse årgange lagres dog i længere tid på træ eller flaske før frigivelse. Vega Sicilia har sine egne værksteder, hvor man laver og reparerer fadene. Træet er nøje udvalgt og har en stor indflydelse på vinenes aroma, smag og tannin. Vinen, der er af Gran Reserva kvalitet, frigives til salg mellem sit 10. og 20. år, og ikke nødvendigvis i kronologisk rækkefølge. Bodegaen frigiver først vinen, når man mener, at den er klar til salg. Hvis høsten ikke opnår den ønskede kvalitet, laves der ikke Unico, og til tider i øvrigt heller ikke Valbuena. Karakteristisk for Unico er en utrolig ungdommelighed på trods af sin ofte høje alder, samt en god og velafbalanceret syrerigdom. Farven er af solmoden kirsebær, og en bouquet der domineres af ristede aromaer og hasselnød der stammer fra de 7 år på egetræsfade. Denne markante lagring afspejles igen delikat i smagen med tørre og bitre tanniner, samt en alkoholisk sødmefuldhed. På alle måder en unik vin. Lagring: Op til 20 år på næsten alle tænkelige fadtyper samt flaske

... 80% Tempranillo, 20% Merlot & Malbec (afhængig af årgangen)

HVIDVIN

Hvidvin - Jose Pariente
Jose Pariente - Rueda

Vinen er intens I næsen med hyldeblomst, grønne æbler og urter. Vinen er i munden frisk og sprød med balanceret syre. Vinen lagres kun på ståltanke for at bevare renheden og friskheden.

... 100% Sauvignon Blanc
Hvidvin - Menade
Menade - Rueda

Druerne til Menade Verdejo kommer fra økologisk dyrkede vinstokke hvis alder strækker sig fra 20 til 100 år. Druerne høstes primært om natten for at forhindre oxidation, og for at bevare mest mulig frugt og friskhed i druerne. Ved ankomsten til vingården gærer druerne i rustfri ståltanke ved 18 til 22 grader. Tankene varierer i størrelse, så de kan tilpasses de forskellige druers dyrkningssted, aroma- og jordbundsprofil. I forbindelse med gæringsprocessen anvendes udelukkende naturlig gær, og CO2 tilføres for at danne et forseglende lag over vinen, og dermed at sikre den mod oxidation. Efter fire måneders lagring i tanke med sit bundfald, aftappes vinen med minimal tilføjelse af svovl. Menade Verdejo er en indsmigrende oplevelse og et klasseeksempel på sortens karakteristika; urteagtige noter kombineret med stikkelsbær, kiwi og passionsfrugt. Vinen understøttes af en forfriskende og opstrammende syre, samt en fin, læskende mineralitet. En stærkt vanedannende og forførende vin, der er en alsidig ledsager til alt fra det rene ingenting eller fisk, over lyst fjerkræ til lettere svinekødsretter. Her sætter kun fantasien og humøret begrænsninger.

... 100% Verdejo ...Vinifikation: Gæring i rustfri ståltanke af varierende størrelser. Lagring i 4 måneder inden aftapning.
Hvidvin - Gessami
Gessami - Penedés

Vinen har en elegant lysegul farve, en fin floral bouquet med antydning af hvide blomster som jasmin, roser, lidt fennikel, abrikoser og grannåle. Blomsterfornemmelsen går igen i smagen, der er smukt indhyllet i stor friskhed. Lidt mineralitet og et stænk citrus.

... 40% Sauvignon Blanc, 45% Muscat de Frontignan og 15% Gewürtztraminer ... Fadlagring: lagres kun på ståltank
Hvidvin - Mas Escorpi
Mas Escorpi - Penedés

Vinen har en flot gylden farve med grå og gyldne reflekser, stor og kompleks bouquet med antydning af eksotiske frugter og pære, mango og hvide blomster. Smagen er fyldig og kompleks med stor friskhed og fin fedme.

... 100 % Chardonnay
Hvidvin - Albariño d'Feliñanes
Albariño d'Feliñanes - Rias Baixas

Vinen er vinificeret på ståltank uden lagring på træfade. Stilen er rank og frisk med mindelser i retning af Riesling, men med mere fylde. Noterne går i retning af friske grønne æbler, hvide ferskner, citrus og mineraler. Eftersmagen er frisk, afbalanceret, lang og nuanceret.

... 100% Albariño
Hvidvin - Branco de Santa Cruz
Branco de Santa Cruz - Valdeorras

Vinen gærer i 600 liters egefade, for derefter at blive lagret 10-12 måneder i foudres. Næsen er let krydret med æbler og aromatiske krydderurter. Fadlagringen er yderst velintegreret i denne harmoniske hvidvin.

... Godello, Treixadura, Dona Blanca og Palomino
Hvidvin - La Serra Blanc
La Serra Blanc - Terra Alta

Lavet på håndhøstede Garnacha blanca druer fra gamle lavtydende vinstokke på marken La Serra plantet omkring år 1900. Super elegant med subtil duft af abrikos, gule blommer, æble og citrus med let krydrede strejf af anis. Flot friskhed i smagen med en vibrerende ren syre og en let saltet mineralitet i den lange eftersmag. Fadlagring: 10 måneder på store egetræsfade

... 100% Garnacha Blanca
La Maca Macabeo - Penedés
La Maca Macabeo - Penedés

La Maca er lavet 100% Macabeo som normalt er en drue man finder i Cavaer. Gramonas tanke med denne vin er at vise Macabeo-druens egenskaber. Druerne høstes manuelt i hele klaser og bliver derefter nøje udvalgt på et sorteringsbånd, og presset i hele klaser. Vinen modnes mindst 9 måneder i ståltanke og mindst et år i flasken inden frigivelse på markedet. Denne Modning resulterer i en meget aromatisk vin med en blomstret karakter og noter af grønne æbler og krydderier. Noterne går igen i den meget forfriskende, rene og silkeagtig smag.

... 100% Macabeo
Savinat Sauvignon Blanc - Penedés
Savinat Sauvignon Blanc - Penedés

Savinat er Gramonas bud på top kvalitets Sauvignon Blanc. Druerne høstes forsigtigt i hånden, og derefter udvælges kun det bedste druemateriale på et sorteringsbord. Vinen gæres først på ståltank og modnes derefter på store franske fade. Denne vin har profilen af en Old World Sauvignon Blanc, hvor elegance, friskhed, renhed og mineralitet forenes. Takket være grundigt arbejde i vinmarkerne, opnår druerne optimalt niveau af modenhed og dettes smages i vinen. Vinen har en meget intens aroma af stenfrugter såsom nektarin, abrikos, ananas. Man finder også urter og en anelse røg. Smagen er meget frisk med tropiske frugter, citrus, urter og afsluttes af en saltet mineralsk finish.

... 100% Sauvignon Blanc

CAVA

Cava - Brut Gran Reserva
Brut Gran Reserva Brut Cuvée - Penedés

Prestige Cava som lagrer 30 måneder før frigivelse. Vinen har en flot strågylden farve med grønne strejf og meget raffinerede, små bobler. En flot bouquet af grønne æbler, krydderier, hvide blomster og lidt toast, en superelegant, kompleks og flot struktureret smag som slutter sprødt og frisk.

... 50% Xarel-lo, 45% Macabeu, 5% Chardonnay ... Restsukker: 8-10 g/l.
Cava - Rosé Brut Reserva
Rosé Brut Reserva - Penedés

Fantastisk Rosé med en flot rød farve, en skøn frisk bouquet af citrus, blåbær, røde skovbær, ginseng og lidt anis, smagen er meget velafbalanceret med elegant mousse og fyldt med rød Pinot-frugt og en fin tør afslutning.

... 100% Pinot Noir ... Restsukker: 8 g/l.
Cava - Gran Reserva Argent
Gran Reserva Argent - Penedés

Prestige Cava lagret 34 måneder på flaske inden frigivelse. Vinen har en flot strågylden farve med gyldne reflekser, det er en intens og meget levende Cava med en lækker bouquet med antydning af dessertpærer, eksotiske frugter og lidt brændt krydderier. Smagen er fyldig og kompleks med en fint intergreret syre i den cremede struktur som slutter med en eftermag af moden frugt, krydderier og røgede toner.

... 100 % Chardonnay ... Restsukker: 3-4 g/l.

DESSERT VIN

Dessert vin - Molino Real
MR Molino Real - Málaga

i Sydspanien, finder man nogle af verdens mest utrolige marker. På bjergskråningerne af Montes de Competa vokser Spaniens måske ældste Moscatel-vinstokke. Efter høsten tørres druerne 10-15 dage, så mosten koncentreres til den utroligste nektar. Vinen var verdensberømt i 1600-tallet, hvor det engelske hof regnede det for en guddommelig nektar. De kaldte passende vinen for “Mountain wine”, men senere ændrede vin-moden sig, og den ellers så bjergtagende dessertvin gik i glemmebogen. Telmo Rodriguez laver to “mountain wines”; kultvinen Molino Real samt den lettere og mere elegante “MR”. MR byder på en sødmefuld duft med fine toner af rosin, lynghonning, viol og en let nøddet karakter. Smagen er intens og meget sødmefuld, og lægger sig som fløjl om tungen. Vinstokkenes gennemsnitsalder: over 100 år. Vinmarkens areal: 50 ha

... 100% Moscatel

ØL

Rød - Camins del Priorat
Alhambra Reserva 1925

En super premium øl, helt uden tilsætningsstoffer, en unik øl med personlighed som leveres at alhambra (Spanien). Fyldig, rig, med en meget behagelig smag for den krævende og kræsne gane.

... Øltype: Large. Alkohol: 6,4 %